KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
ŽUPNIJSKI KOLEDAR
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes255
mod_vvisit_counterVčeraj243
mod_vvisit_counterTa teden1468
mod_vvisit_counterTa mesec3828
mod_vvisit_counterVsi356010

VELIKONOČNO VOŠČILO 2016

velika noč 2016

Spoštovani verniki in vsi »obiskovalci« spletne strani naše župnije Št. Ilj pod Turjakom.

Vesel sem, da mnogi »obiskujete« in prebirate našo spletno stran in se na ta način tudi povezujemo in iščemo vzpodbude za skupno delo ter predvsem zvestobo krščanskemu življenju vsak v svojem okolju in delu.

Za največji praznik naše krščanske vere – za Veliko noč, seveda vsem iz srca voščim in želim obilje božjega blagoslova ter trdne vere v Kristusovo vstajenje. V svetem letu usmiljenja in še posebej v teh dneh praznikov vas vse povabim, da se »potopimo« v samo velikonočno skrivnost, da bi »umrli in vstali s Kristusom.« Na ta način ne bomo prebujali samo naših čustev, ampak zares poglobili našo vero, ki jo v teh časih gotovo potrebujemo.

VESELO ALELUJO VSEM ŽELIM!

Vaš župnik, Tine

 


 

 

CVETNA NEDELJA

jesus-nazareth-615

 

Cvetna nedelja je kot velik obokan vhod, ki nas uvede v veliki teden, med katerem se je Gospod Jezus napotil proti višku svojega zemeljskega življenja. On se je namreč povzpel v Jeruzalem, da bi izpolnil Pisma in bil razpet na les križa, na prestol, s katerega bo kraljeval za vedno ter privlačeval k sebi človeštvo vseh časov, da bi ponudil vsem dar odrešenja…

 

Ker je množica vzklikala in pozdravljala Jezusa kot Mesija, nekaj dni zatem pa je jeruzalemsko ljudstvo vzklikalo pred Pilatom: »Križaj ga!«, njegovi učenci pa so ga zapustili, je prav, da se vprašamo: Kdo je za nas Jezus iz Nazareta? Kakšno idejo imamo o Mesiji, kakšno idejo imamo o Bogu? V tem velikem tednu se namreč podajamo na pot za našim Kraljem, ki je izbral prestol križa. Poklicani smo hoditi za Mesijem, ki nam ne zagotavlja neke lahke zemeljske sreče, temveč srečo v nebesih, Božjo blaženost.

 Misli Benedikta XVI.


 

 

4. SMUČARSKI ŠPORTNI DAN ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV

Športni dan župnijskih sodelovcev na Kopah, 24.2.2016

smučanje 8

Kot vsako leto, nas je tudi letos gospod župnik Tine povabil na zimski športni dan. Tega smo se  udeležili župnijski sodelavci – ministranti in pevci ter člani ŽPS. Iz župnije Šentilj pod Turjakom nas je odšlo kar 20 nadobudnih smučarjev in bordarjev, dve članici pa sta se peš podali do Ribniške koče in nazaj. Na Kopah smo ta dan ujeli tudi zelo lepo vreme, kar je dan še bolj popestrilo. Smučarji in borderji smo se kaj hitro razkropili po vseh smučiščih ter tako preizkušali nove smuči in svoje smučarske sposobnosti. Seveda so bili prisotni tudi padci, ki pa na srečo niso prinesli nobenih poškodb.

smučanje 1 smučanje 7 smučanje 6 smučanje 4

Ob 14.00 uri  smo imeli tudi kosilo v Grmovškovem domu, kjer smo tudi spočili utrujene noge. Po počitku smo se podali še za nekaj časa na smučišče, nato pa se odpravili proti avtobusu, kjer smo napravili še nekaj skupnih fotografij ter se veseli, čeprav malce utrujeni odpeljali nazaj v dolino. Na koncu naj se lepo zahvalim organizatorju gospodu župniku Tinetu za odlično preživet dan in upamo da ga naslednje leto ponovimo.

Dejan

POROČILO_Z_ZIMSKEGA_ŠPORTNEGA_DNE.pdf

smučanje 5  smučanje 9 


 

 

 

S KRIŽEM ZA GOSPODOM

 

križČe ne bi bil tvoj, o moj Kristus,

bi se čutil končna stvaritev.

Rodil sem se in že čutim, da se razkrajam.

Jem, spim, počivam, hodim, zbolim, ozdravim,

napada me nešteto težav.

Uživam v soncu in v vsem, kar obrodi zemlja.

Potem umrem in moje meso postane prah,

tako kot pri živalih, ki nimajo greha.

In jaz? Kaj imam več od njih?

Nič, razen Boga.

Če ne bi bil tvoj, o moj Kristus,

bi se čutil končna stvaritev.

 Sv. Gregorij Nazianški

 Križev pot

 


 

 

DAN BIRMANCEV 2016

birmanci 16042 

V župniji Šentilj pod Turjakom se birmanci, poleg rednega verouka, na prejem zakramenta sv. birme že vrsto let pripravljajo še v manjših birmanskih skupinah. Dodatno k temu smo zadnjo soboto v januarju pripravili že 4. duhovno obnovo za birmance in njihove starše ter botre imenovano Dan birmancev. Vodila jo je, kot vedno doslej, uršulinka, sestra Štefka Klemen s kandidatinjo Mihaelo Kotar in župnijskimi animatorji.

Dan smo pričeli z molitveno uro ob križu Slovenskega dneva mladih, nadaljevali pa s kratkim predavanjem, delom po skupinah, razmišljanjem in igro. Rdeča nit – letos usmiljenje -  se je nadaljevala tudi na srečanju za starše in botre. Višek celodnevnega srečanja je bila sveta maša, katero so zavzeto sooblikovali tako starši in botri kot birmanci.

 

fotogalerija 

 

Jože Tasič

 


 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."