KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes57
mod_vvisit_counterVčeraj241
mod_vvisit_counterTa teden578
mod_vvisit_counterTa mesec6927
mod_vvisit_counterVsi414806

PRVO SVETO OBHAJILO 2016

obhajilo16008

V nedeljo 22. maja je 29 otrok prejelo prvo sv. obhajilo.

"Pridi ljubi Jezus,
pridi mi v srce,
težko te že čakam,
veselim se že."

  Hvala Bogu za ta poseben dan.    

 obhajilo16001 obhajilo16002 obhajilo16003 obhajilo16004 obhajilo16005 obhajilo16006 obhajilo16007

 

SVETA BIRMA 2016

birmai16008

Pred petnajstimi leti, ko sem pri sv. Krstu postala Božji otrok, sem prejela Svetega duha. Nato pa sem se vsako leto pri urah verouka pripravljala na zakrament svete birme. In končno, napočil je ta dan …ta 9. april 2016, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali. Pozabili smo na vsakdanje stvari, na facebook, snapchat in še mnoge druge reči, ki nam krajšajo čas in globoko odprli naša srca, da bomo vredni sprejeli darove Svetega duha. Na ta dan smo pozabili  tudi na kavbojke, trenirke in adidaske. Oblekli smo lepa, slavnostna oblačila in tudi naše frizure so bile drugačne kot vsak dan. Vendar sama obleka ni tako pomembna kot to, da smo bili pripravljeni na sprejem darov Svetega duha. Bili smo polni pričakovanja. Sledila je slovesnost svete birme. Bilo je prečudovito, kar se je videlo že na naših obrazih, saj nekateri nismo mogli zadržati solz sreče. Rada bi se zahvalila nadškofu Marjanu Turnšku, animatorjem, duhovnim botrom, staršem, birmanskim botrom, gospodu Cirilu in seveda gospodu župniku Tinetu, ki so nas popeljali do svete birme. Verjamem, da nas je Sveti duh obogatil, da bomo lahko po vsem svetu širili in oznanjali evangelij, da bo naša vera trdna in da bomo ponosni na to kar smo - kristjani.

birmanka Eva 

birmai16001 birmai16002 birmai16003 birmai16004 birmai16005 birmai16006 birmai16007

 

SREČANJE OTROŠKIH PEVSKIH ZBOROV V RAZBORJU

otroškizbori16016

V nedeljo, 17. aprila 2016, smo se otroci Otroško mladinskega cerkvenega pevskega zbora Alabare, tako kot vsako leto odpravili na srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov naše dekanije. Srečanje je letos potekalo v župniji Razbor, z začetkom ob 15. uri. Zbrali smo se v našem župnišču na kratki pevski vaji, da smo ponovili pesem, ki jo bomo zapeli na nastopu po koncu svete maše. Srečanja zborov se je letos udeležilo 7 pevskih zborov. Vsi skupaj smo se zbrali v župniji Razbor in začeli s pevsko vajo pri kateri smo vsi skupaj zapeli pesmi, ki se bodo prepevale pri sveti maši. Vsako leto se zberemo vsi mladi, ki z velikim veseljem prepevamo Bogu v čast in hvalo. Sveto mašo je vodil gospod župnik Polde, mi pa smo jo napolnili z lepim in ubranim petjem. Po maši se je vsak zbor predstavil z eno pesmijo. Naš zbor je zapel pesem Pojdi u popolnem miru. Vsako predstavitev posameznega zbora je povezovala članica pevskega zbora v Razborju. Najbolj me je pritegnil zbor, ki so ga sestavljali majhni otroci. Ob petju so izražali otroško igrivost in veselje. Po predstavitvi vseh zborov je sledila pogostitev in prijetno druženje. Pogoščeni smo bili z obloženimi kruhki, hrenovkami, pecivom in pijačo. Do sitega smo se najedli. To srečanje zborov si bomo zapomnili tudi po čudovitem razgledu, ki se je razprostiral na vse strani. Mislim, da je zelo dobro, da se vsako leto zberemo mladi, se skupaj poveselimo in zapojemo, saj se zavedamo, da kdor poje dvakrat moli.

 Nadja Krivec

fotografije

 

SREČANJE KLJUČARJEV IN ČLANOV GOSPODARSKIH SVETOV

WP 20160414 002

Na vabilo g. nadškofa mons. Alojza Cvikla DJ so se v ponedeljek, sredo in četrtek, se pravi: 11., 13., in 14. aprila, na Ptuju, v Mariboru in v župniji Št. Ilj pod Turjakom (Mislinja) srečali cerkveni ključarji ter člani župnijskih gospodarskih svetov (ŽGS).

 

VELIKONOČNO VOŠČILO 2016

velika noč 2016

Spoštovani verniki in vsi »obiskovalci« spletne strani naše župnije Št. Ilj pod Turjakom.

Vesel sem, da mnogi »obiskujete« in prebirate našo spletno stran in se na ta način tudi povezujemo in iščemo vzpodbude za skupno delo ter predvsem zvestobo krščanskemu življenju vsak v svojem okolju in delu.

Za največji praznik naše krščanske vere – za Veliko noč, seveda vsem iz srca voščim in želim obilje božjega blagoslova ter trdne vere v Kristusovo vstajenje. V svetem letu usmiljenja in še posebej v teh dneh praznikov vas vse povabim, da se »potopimo« v samo velikonočno skrivnost, da bi »umrli in vstali s Kristusom.« Na ta način ne bomo prebujali samo naših čustev, ampak zares poglobili našo vero, ki jo v teh časih gotovo potrebujemo.

VESELO ALELUJO VSEM ŽELIM!

Vaš župnik, Tine

 


 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."