KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes395
mod_vvisit_counterVčeraj462
mod_vvisit_counterTa teden1405
mod_vvisit_counterTa mesec9409
mod_vvisit_counterVsi387680

SREČANJE OTROŠKIH PEVSKIH ZBOROV V RAZBORJU

otroškizbori16016

V nedeljo, 17. aprila 2016, smo se otroci Otroško mladinskega cerkvenega pevskega zbora Alabare, tako kot vsako leto odpravili na srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov naše dekanije. Srečanje je letos potekalo v župniji Razbor, z začetkom ob 15. uri. Zbrali smo se v našem župnišču na kratki pevski vaji, da smo ponovili pesem, ki jo bomo zapeli na nastopu po koncu svete maše. Srečanja zborov se je letos udeležilo 7 pevskih zborov. Vsi skupaj smo se zbrali v župniji Razbor in začeli s pevsko vajo pri kateri smo vsi skupaj zapeli pesmi, ki se bodo prepevale pri sveti maši. Vsako leto se zberemo vsi mladi, ki z velikim veseljem prepevamo Bogu v čast in hvalo. Sveto mašo je vodil gospod župnik Polde, mi pa smo jo napolnili z lepim in ubranim petjem. Po maši se je vsak zbor predstavil z eno pesmijo. Naš zbor je zapel pesem Pojdi u popolnem miru. Vsako predstavitev posameznega zbora je povezovala članica pevskega zbora v Razborju. Najbolj me je pritegnil zbor, ki so ga sestavljali majhni otroci. Ob petju so izražali otroško igrivost in veselje. Po predstavitvi vseh zborov je sledila pogostitev in prijetno druženje. Pogoščeni smo bili z obloženimi kruhki, hrenovkami, pecivom in pijačo. Do sitega smo se najedli. To srečanje zborov si bomo zapomnili tudi po čudovitem razgledu, ki se je razprostiral na vse strani. Mislim, da je zelo dobro, da se vsako leto zberemo mladi, se skupaj poveselimo in zapojemo, saj se zavedamo, da kdor poje dvakrat moli.

 Nadja Krivec

fotografije

 

SREČANJE KLJUČARJEV IN ČLANOV GOSPODARSKIH SVETOV

WP 20160414 002

Na vabilo g. nadškofa mons. Alojza Cvikla DJ so se v ponedeljek, sredo in četrtek, se pravi: 11., 13., in 14. aprila, na Ptuju, v Mariboru in v župniji Št. Ilj pod Turjakom (Mislinja) srečali cerkveni ključarji ter člani župnijskih gospodarskih svetov (ŽGS).

 

VELIKONOČNO VOŠČILO 2016

velika noč 2016

Spoštovani verniki in vsi »obiskovalci« spletne strani naše župnije Št. Ilj pod Turjakom.

Vesel sem, da mnogi »obiskujete« in prebirate našo spletno stran in se na ta način tudi povezujemo in iščemo vzpodbude za skupno delo ter predvsem zvestobo krščanskemu življenju vsak v svojem okolju in delu.

Za največji praznik naše krščanske vere – za Veliko noč, seveda vsem iz srca voščim in želim obilje božjega blagoslova ter trdne vere v Kristusovo vstajenje. V svetem letu usmiljenja in še posebej v teh dneh praznikov vas vse povabim, da se »potopimo« v samo velikonočno skrivnost, da bi »umrli in vstali s Kristusom.« Na ta način ne bomo prebujali samo naših čustev, ampak zares poglobili našo vero, ki jo v teh časih gotovo potrebujemo.

VESELO ALELUJO VSEM ŽELIM!

Vaš župnik, Tine

 


 

 

CVETNA NEDELJA

jesus-nazareth-615

 

Cvetna nedelja je kot velik obokan vhod, ki nas uvede v veliki teden, med katerem se je Gospod Jezus napotil proti višku svojega zemeljskega življenja. On se je namreč povzpel v Jeruzalem, da bi izpolnil Pisma in bil razpet na les križa, na prestol, s katerega bo kraljeval za vedno ter privlačeval k sebi človeštvo vseh časov, da bi ponudil vsem dar odrešenja…

 

Ker je množica vzklikala in pozdravljala Jezusa kot Mesija, nekaj dni zatem pa je jeruzalemsko ljudstvo vzklikalo pred Pilatom: »Križaj ga!«, njegovi učenci pa so ga zapustili, je prav, da se vprašamo: Kdo je za nas Jezus iz Nazareta? Kakšno idejo imamo o Mesiji, kakšno idejo imamo o Bogu? V tem velikem tednu se namreč podajamo na pot za našim Kraljem, ki je izbral prestol križa. Poklicani smo hoditi za Mesijem, ki nam ne zagotavlja neke lahke zemeljske sreče, temveč srečo v nebesih, Božjo blaženost.

 Misli Benedikta XVI.


 

 

4. SMUČARSKI ŠPORTNI DAN ŽUPNIJSKIH SODELAVCEV

Športni dan župnijskih sodelovcev na Kopah, 24.2.2016

smučanje 8

Kot vsako leto, nas je tudi letos gospod župnik Tine povabil na zimski športni dan. Tega smo se  udeležili župnijski sodelavci – ministranti in pevci ter člani ŽPS. Iz župnije Šentilj pod Turjakom nas je odšlo kar 20 nadobudnih smučarjev in bordarjev, dve članici pa sta se peš podali do Ribniške koče in nazaj. Na Kopah smo ta dan ujeli tudi zelo lepo vreme, kar je dan še bolj popestrilo. Smučarji in borderji smo se kaj hitro razkropili po vseh smučiščih ter tako preizkušali nove smuči in svoje smučarske sposobnosti. Seveda so bili prisotni tudi padci, ki pa na srečo niso prinesli nobenih poškodb.

smučanje 1 smučanje 7 smučanje 6 smučanje 4

Ob 14.00 uri  smo imeli tudi kosilo v Grmovškovem domu, kjer smo tudi spočili utrujene noge. Po počitku smo se podali še za nekaj časa na smučišče, nato pa se odpravili proti avtobusu, kjer smo napravili še nekaj skupnih fotografij ter se veseli, čeprav malce utrujeni odpeljali nazaj v dolino. Na koncu naj se lepo zahvalim organizatorju gospodu župniku Tinetu za odlično preživet dan in upamo da ga naslednje leto ponovimo.

Dejan

POROČILO_Z_ZIMSKEGA_ŠPORTNEGA_DNE.pdf

smučanje 5  smučanje 9 


 

 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."