KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes314
mod_vvisit_counterVčeraj276
mod_vvisit_counterTa teden314
mod_vvisit_counterTa mesec11602
mod_vvisit_counterVsi405148

NOVO LETO 2016

drevesce

 

 

 

Spoštovani!

 

Pred nami je Novo leto 2016, za minulega pa Bogu hvala in mnogim dobrotnikom, ki so nas z besedo in dejanji bogatili.

 

 

 

 

Novi koledar nas vabi, da zopet sledimo dogodkom, ki bodo nam na voljo, še zlasti v jubilejnem svetem letu usmiljenja, h kateremu nas še posebej nagovarja in vabi papež Frančišek. Vsi poskrbimo, da Božji darovi in milosti v Novem letu ne bodo šli mimo nas, brez našega truda in pravih sadov.

Sveto leto usmiljenja je izredna priložnost, da najprej sami poživimo vero in zaupanje v Boga, ki je neskončno usmiljen in dobrotljiv. Le na ta način bomo najprej sami deležni božjega usmiljenja in zatem sposobni in vredni usmiljenje deliti tudi z drugimi.

Vsem, ki boste odpirali našo spletno stran, želim obilje božjega blagoslova in varstva skozi vse leto, ki je pred nami. Božje Dete naj napolni vaša srca z veseljem in upanjem, da bo vse vaše življenje polno Božje ljubezni in usmiljenja.

 

Vaš župnik Tine

Koledar Sentilj 2016 m

 


 

 

OJ, JASLICE BORNE...

rojstvo


O, jaslice borne lesene, pa vendar ste srečne tako, saj čisto do vas se sklonilo nocoj je dobrotno nebo.

Za zibel vas kralj je izvolil, Očeta nebeškega Sin, kot Dete človeško prinesel nam mir je z nebeških višin.

Ve prve ste srečne čutile utripati Božje srce, ste posteljco mu ponudile, ki so jo odrekli ljudje.

Marijino srečo ste zrle, njen v Dete zamaknjen obraz, ko uspavanko prvo je pela, ljubeči ste slišale glas.

O, jaslice borne lesene, kako ste usmiljene ve. Človeka Boga ste sprejele, ko so ga izgnali ljudje.

 


 

 

ZAHVALA KARITAS

december

 

Zahvala_Karitas.pdf

 

DOBRODELNI KONCERT KARITAS

karitas15013

 

V tednu Karitas, ki je v Sloveniji potekal od nedelje Kristusa Kralja do 1. adventne nedelje pod geslom: “V službi človekovega dostojanstva“ je tudi župnijska Karitas vabila k sodelovanju. Pridne in spretne roke sodelavk in sodelavcev Karitas in drugih, ki jim stiska sočloveka ni tuja je pekla in pripravljala pecivo, adventne venčke in druge izdelke.

Voditelj župnijske Karitas Jože Urbancl je v pozdravnem govoru na koncertu dejal, da vse to lahko kupiš v trgovini, vendar kar je narejeno z ljubeznijo in dobroto ima posebno ceno in obiskovalce povabil, da bodo z nakupom izdelkov in svojimi darovi pomagali lajšati marsikatero stisko, v kateri se znajdejo nekatere družine.

 Duhovna misel tedna je bila: „Novčič, ki ga z dobrim namenom vbogajme daš, ti bo v večnosti za milijone zaračunan.“ (A.M.Slomšek)

 

Gospod župnik Tine pa je zbrane na 6. adventnem dobrodelnem koncertu nagovoril:

 Dober dan in prisrčen pozdrav vsem tukaj v dvorani!

Z današnjim koncertom zaključujemo v Sloveniji, mi pa naš župnijski teden dobrodelnosti – Karitas. Slovenska Karitas letos obhaja srebrni jubilej – 25 let svojega delovanja z geslom: »V službi človekovega dostojanstva.« Za to priložnost je bilo v Sloveniji že kar nekaj slovesnosti, še posebej na dobrodelnem koncertu Klic dobrote v Celju. Tam je tudi predsednik Republike Slovenije gospod Borut Pahor podelil slovenski Karitas državno odlikovanje RS, Zlati red za zasluge, za odlično uresničevanje človekovekoljubnega poslanstva. Tega smo seveda nadvse veseli tudi mi, ki uresničujemo dobrodelno poslanstvo Karitas po naših župnijah. Naša župnijska Karitas je slovenski kar hitro sledila, saj že letos obhajamo 24 let več ali manj uspešnega delovanja.

Ob tej priliki je prav, da pozdravim med nami nekatere odlične goste cerkvenega in družbenega življenja, saj s tem potrjujejo naše delo in prizadevanje za pomoč ljudem v stiski.

Pozdravljam: generalnega tajnika nadškofijske Karitas Maribor, gospoda Darka Bračuna; voditelja naše ŽU Karitas gospoda Jožeta Urbanclna; predsednika Kolpingovega združenja Slovenije gospoda Ivana Gačnika; prisrčno pozdravljam župana občine Mislinja gospoda Bojana Borovnika; podžupanjo gospo Andrejo Oder; predsednika RK Mislinja, gospoda Marjana Križaja; ravnateljico OŠ Mislinja, mag. gospo Natalijo Aber-Jordan.

Topel in prijazen pozdrav vsem ključarjem, katehistinjam, članom ŽPS, vsem sodelavcem v župniji, ter vsem predsednikom in predstavnikom društev. Vzpodbuden in brez treme lep pozdrav vsem nastopajočim danes na tem koncertu.

Tem pozdravom pa naj dodam tudi že zahvalo: Prisrčna hvala vsem sodelujočim v pripravi in izvedbi tega dobrodelnega tedna in koncerta, občini Mislinja za brezplačen najem dvorane in prostorov, vsem nastopajočim ter voditeljici gospodični. Metki Pajer za njeno sodelovanje in povezovanje nastopajočih. Prav lepa hvala vsem sponzorjem in gostiteljem za pogostitev nastopajočih. Hvala vam vsem za vaš obisk in tudi za vaš prostovoljni dar ali nakup izdelka.

Naj zaključim s španskim pregovorom: »Ljubezen gleda skozi očala, ki spreminjajo železo v zlato, revščino v bogastvo in solze v bisere.« Skozi taka očala ste namreč gledali vsi, ki ste v preteklih letih darovali svoj dar za pomoč ljudem v stiski in z nami sodelovali. Hvala vam!

Vsem želim dobro počutje tukaj med nami, milosten in blagoslovljen adventni čas, lepo pripravo na praznike Božiča, v Novem letu pa obilje božjega blagoslova, modrosti in varstva.

Župnik Tine Tajnik

 


 

 

TEDEN KARITAS

V SLUŽBI ČLOVEKOVEGA DOSTOJANSTVA

Ta teden v Sloveniji obhajamo teden Karitas z geslom: “V službi človekovega dostojanstva“. V naši župniji pa bomo v tem tednu še posebej sledili vabilu naše župnijske Karitas, ki ga bomo zaključili prihodnjo nedeljo z dobrodelnim koncertom v dvorani Lopan.

V sredo 25. 11. romamo na Ponikvo in nato na jubilejni (25.) koncert Klic dobrote v Celje. Avtobus iz dekanije bo peljal ob 9.30 od Ahaca, nato iz Mislinje. Še je prostih nekaj mest, lepo vabljeni. 

plakat Karitas

Duhovna misel tedna: „Samo ena je pot do sočloveka: pot srca. Vse druge poti so ovinki.” (Phil Bosmans)

podobica_koncert-2015_pop.pdf

 


 

 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."