KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes312
mod_vvisit_counterVčeraj276
mod_vvisit_counterTa teden312
mod_vvisit_counterTa mesec11600
mod_vvisit_counterVsi405146

POSTNI ČAS

trne krona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POST

Postni čas je religiozni izraz tistega "postnega časa" in "pasijona", ki se dogaja vse naše živlenje. Današnji čas blaginje in potrošniške družbe se je navadil laži: povsod se ustvarja vtis, da v vsem našem bivanju vlada sreča, če pa še temu ni tako, bo z našo dobro voljo in z napredkom človeštva kmalu tako.

 

Zagotovo nič ne rečemo oziroma nimamo nič proti boljšemu zdravju, bogastvu, prostemu času in drugim idealom današnjega človeka. Toda, ostajajo bolečina, starost, bolezen, razočaranje v zakonu, nad otroki, v poklicu - in končno smrt, ki ji nihče ne uide in ki vlada že v našem življenju.

Vprašanje je torej samo, kako znamo sprejemati to resničnost bolečine in smrti. Kristjani dojemamo to v veri, upanju in ljubezni kot delež pri Kristusovem trplenju. Sprejemanja lastnega trplenja v veri in upanju se naučimo s krščansko askezo "prostovoljnega odpovedovanja". V postnem času naj bo to, kar moramo realno pretrpeti v življenju, cerkveno, liturgično in zakramentalno javno priznano kot svobodni delež pri Kristusovem trplenju.

Karl Rahner

kapelica1

S pepelnično sredo se začenja postni čas, priprava na praznik, ki želi biti odgovor na naša vprašanja. In zato postni čas pomeni tudi: postavljati si pomembna vprašanja Odkod?, Kam? in Zakaj? - in se z njimi soočiti - in z odgovori počasi živeti.

Ali vsaj poskusiti ...

(A.Š)

 postni čas v katoliški cerkvi

pastirsko pismo slovenskih škofov za postni čas

 

 

 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."