KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes169
mod_vvisit_counterVčeraj410
mod_vvisit_counterTa teden579
mod_vvisit_counterTa mesec11867
mod_vvisit_counterVsi405413

DAN BIRMANCEV - DAN DUHOVNE OBNOVE

DAN BIRMANCEV V NAŠI ŽUPNIJI S SESTRO ŠTEFKO

DSCN3860

V soboto, 9. marca, smo v župniji Šentilj pod Turjakom animatorji pod vodstvom sestre Štefke in našega župnika gospoda Tineta Tajnika pripravili duhovno obnovo za naše letošnje birmance, njihove starše in botre.

Dan je bil deževen in ura zgodnja. Birmanci so prihajali v dvorano Slomškovega doma – nekateri zaspani in zehajoči, drugi nasmejani, tretji radovedni, kaj se bo dogajalo. Dodobra so se prebudili, ko jih je sestra Štefka pozdravila s svojo energijo in jih povabila k petju mladinskih cerkvenih pesmi. Najprej nam ni šlo preveč dobro, zato smo pesmi večkrat prepeli in ni trajalo dolgo, ko je ta zazvenela iz srca. Po molitvi smo se odpravili v cerkev. Ker je bil cilj naše duhovne obnove spoznati, da je Bog edini trden temelj našega življenja, smo birmancem želeli pomagati, da bi vzljubili Boga, da bi začutili, kako lepo je z Njim – želeli smo zbuditi apetit po Njemu. V cerkvi smo se pogovarjali o pomenu križa, se učili spoštljivega pristopa k Bogu, se pogovarjali o krstu in Božji besedi. Glavna tema pogovora je bila vera – osebna, ki je trden temelj in vera, ki je pot, romanje. Birmanci so nato izdelovali podstavke za svečnike iz dass mase, potem pa je sledila priprava na kosilo, molitev in nato skupen obed. 

DSCN3863

Po kosilu so se duhovni obnovi pridružili starši in botri, ki jih je prevzela in vodila sestra Štefka, animatorji pa smo se skupaj s svojimi birmanskimi skupinami odpravili na odkrivanje zaklada – pogovarjali smo se, kako so molitev, krst, evharistija, birma, spoved in Sveto pismo povezani z življenjem. Izdelali smo plakate, nekatere skupine pa so tudi uprizorile odlomke iz Svetega pisma. Vse to smo nato predstavili drug drugemu in sestri Štefki, ki se je medtem pogovarjala s starši in botri o zakladu, ki jim ga je Bog zaupal.

Sledila je priprava na skupno praznovanje – sveto mašo, ki je bila dokaz živega in osebnega odnosa naših birmancev do Boga. Prepevali so na ves glas, sodelovali z branjem in pri pridigi.

Dan je kar naenkrat minil. Odhajali smo duhovno bogatejši, birmanci, starši botri, animatorji, skratka vsi, ki smo pri duhovni obnovi sodelovali. Od tega srečanja mineva že mesec dni, po župniji pa še zmeraj odmevajo pozitivni odzivi in želje, da bi se ta dan kdaj ponovil.

DSCN4005

Ob tej priložnosti bi se še enkrat rada zahvalila sestri Štefki za njen trud. Bog povrni!

Zala Krajnc

Dan birmancev si lahko ogledate tudi v sliki.

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."