KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes310
mod_vvisit_counterVčeraj276
mod_vvisit_counterTa teden310
mod_vvisit_counterTa mesec11598
mod_vvisit_counterVsi405144

POČITNIKOVANJE NA MORJU

DSCN6236

Že tradicija je, da nas ob koncu vsakega šolskega leta naš župnik Tine nagradi z enotedenskim  počitnikovanjem v Červarju. Pevci, ministranti in drugi »sodelavci Cerkve« se tako tja odpravimo  v dveh »smenah« in skupaj preživimo  teden, ki nam kar prehitro mine!

Naš dan se začne, ko se po jutranji kavi naša druščina počasi zbere na terasi in pričnemo s krajšo sveto mašo. Nato za dober začetek dneva poskrbi prijeten klepet ob zajtrku. Sledijo  priprave za na plažo, kamor se odpravimo s kolesi. Ta so po zaslugi našega župnika vedno v formi  in pripravljena za nabiranje novih kilometrov. Naše najmlajše člane, pa na plažo odpelje naš šofer Vanči. Dobra družba, sonce in morje poskrbijo za čudovito preživet čas ob obali in ko se utrujeni  vrnemo v hišo, nas tam že čaka okusna večerja.

Preostali čas porabimo za druženje ob različnih igrah ter glasbi.

Eden od večerov je vsako leto namenjen »krstu«. To je neke vrste običaj, pri katerem tiste, ki so prvič z nami na morju, krstimo z udarcem po zadnji plati in jih tako med nas sprejmemo še na zabaven način. Po krstu si vedno vzamemo čas še za občudovanje zvezd, ob tem pa skupaj zapojemo še pesmi Rastejo v strmi gori in Angelček varuh moj.

Poleg krsta pa naše počitnikovanje zaznamujejo še vsakodnevni obiski pri sladoledarju, plavanje do želene točke, skakanje s pomola in pa seveda obisk lunaparka, ki je za vse nas pravo doživetje.

Veliko nam pomeni, da so si vsi spremljevalci in seveda naš gospod župnik, ki nas vsako leto razveseli s počitnikovanjem na morju, za nas pripravljeni vzeti toliko časa in so potrpežljivi z nami. Druženje in preživet čas z gospodom župnikom, Darinko, kuharicama Vero in Marijo ter seveda šoferjem Vančijem, poskrbita, da smo med seboj še bolj povezani in še raje prepevamo Bogu v čast in hvalo.

Kot glavno vodilo smo si tokrat izbrali geslo: vneti za delo, prijazni drug do drugega in vztrajni v molitvi, ter se po njem ravnali skozi cel teden. Po njem  pa se bomo ravnali tudi skozi vse življenje.

To nepozabno druženje, ki nam ga pomaga uresničiti Kolpingova družina, nas vsako leto bolj povezuje, spodbudi k še bolj zavzetemu delu v župniji in nas krepi tako duhovno kot telesno.  

Mladinsko otroški cerkveni pevski zbor Alabare

pevski zbor na morju - fotogalerija

 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."