KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes312
mod_vvisit_counterVčeraj276
mod_vvisit_counterTa teden312
mod_vvisit_counterTa mesec11600
mod_vvisit_counterVsi405146

POČITNIKOVANJE NA MORJU 2016

Kolpingov tabor mladih župnije Šentilj pod Turjakom 2016

DSCN6444

Kot vsako leto, nas je tudi letos, gospod župnik Tine, v zahvalo za naš trud in delo v župniji, povabil na počitnikovanje na morju. Seveda smo zelo veseli in ponosni, ker nas pri tem vsestransko podpira Kolpingova družina, ki uspešno že vrsto let deluje v župniji Šentilj pod Turjakom.

 

Na morju smo se okrepili tako telesno kot duševno. Vsako jutro smo začeli s tradicionalno jutranjo telovadbo. Naš trener je bil kdo drug, kot gospod župnik, ki je vedno poln energije. Kazal nam je različne gibalne vaje in nas spodbujal, da smo se dobro razgibali. Po telovadbi, smo se pripravili na jutranjo sv. mašo. Ta je bila vsak dan nekaj posebnega in zanimiva. Vsako jutro, smo ponavljali tri pomembna gesla, ki smo si jih zadali: vneti za delo, prijazni do drugih in vztrajni v molitvi. Ta gesla, so se nam vsem vtisnila v spomin, predvsem pa v srce in trudili se bomo, da jih bomo v življenju vedno znali uresničevati.

Vsako jutro so se k naši sv.maši z veseljem pridružili tudi sosedje in povečali ter popestrili našo družbo. Da je bila maša še lepša, smo jo pevke z voditeljico Darinko obogatile s petjem. Hvaležne smo, da lahko prepevamo Bogu v čast in slavo. Po maši je sledil slasten zajtrk, ki sta ga z ljubeznijo  pripravljala naša kuharja Ivo in Albina. Po zajtrku smo se počasi odpravili na obalo. Najmlajše članice pevskega zbora, je na obalo peljal naš šofer Vanči. Starejše članice, pa smo se skupaj z gospodom župnikom in Darinko rekreirale s kolesi in tako vzdrževale telesno kondicijo. Pri tem smo tudi obnovile in utrdile veščine kolesarjenja. Ko smo prispeli na obalo smo se neučakano vrgli v morje in se imeli fantastično. Večino dneva smo uživali v morskih norčijah – plavanju, skakanju s pomola in igranju odbojke v vodi. Tudi balinanje in igranje kart je prišlo na vrsto. Preživljali smo krasne in hkrati nepozabne dni. Hvaležni smo bili Bogu, da nam je celoten teden sijalo toplo sonce. Ko nam je bilo prevroče, smo odhiteli v morje, kjer smo se prijetno ohladili.

Da pa so bili zadovoljni tudi naši trebuščki, sta za to poskrbela naša kuharja, ki sta nam na plažo prinesla malico. Za sladico smo si vsak dan privoščili sladoled, pri našem starem znancu - sladoledarju, ki nas že več let spravlja v dobro voljo. Vsak dan je bilo težko zapustiti plažo, vendar nas je tolažila misel na toplo in okusno večerjo. Po večerji smo se skupaj družili in pogovarjali. Gospod Tine, pa nam je večere popestril s svojimi zanimivimi in poučnimi zgodbami iz življenja.

DSCN6449 DSCN6423

Ob koncu našega počitnikovanja, nam je zmeraj hudo, ko pride čas za slovo. A vedno se spomnimo, da je to nagrada za naše delo, ki ga počnemo z vsem srcem, veseljem in ljubeznijo do Boga.

Anja Krivec

fotogalerija

 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."