KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes168
mod_vvisit_counterVčeraj410
mod_vvisit_counterTa teden578
mod_vvisit_counterTa mesec11866
mod_vvisit_counterVsi405412

ZAČETEK VEROUČNEGA LETA 2016-2017

Dragi šolarji, njihovi starši in skrbniki mladega rodu, lepo vsi pozdravljeni!

 verouk  2016

 

Te dni smo na veliko slišali in brali »zopet so se odprla šolska vrata, konec je  lepih počitnic…« Res je. Verni pa pri tem še dodajamo, da so se odprla tudi vrata veroučilnic.

 

 Verni starši se gotovo zavzemate tudi za to, da bodo vaši otroci poleg šolskega znanja rastli in napredovali tudi v veri in krščanskem življenju. Vse to pa ne pride samo po sebi, brez našega truda in napora. Zato vas vse srčno vabim k sodelovanju v novem veroučnem – šolskem letu 2016/17.

Zelo sem vesel, da v naši župniji otroci v lepem številu redno prihajate k verouku in pridno sodelujete. Nekaj pa pri tem opažam, kar ni najbolj razveseljivo, namreč obisk nedeljske in praznične sv.maše. Pri tem pa ni tako kot pri verouku. Pri vsaki sv. maši nas uči »Veliki katehet« Jezus Kristus sam. Zato bi morali prihajati k Njemu še z večjim navdušenjem in veseljem, kot pa k »našemu« verouku.

Zelo si želim, da bi najprej starši bili o tem prepričani, kako je za vse nas sv. maša dragocena in nujno potrebna za rast in utrditev naše vere. Ona nam pomaga premagovati vse težave s katerimi se vsi srečujemo na naši življenjski poti. To vaše prepričanje, dragi starši, pa boste z lahkoto prenesli na vaše otroke, če jih seveda imate dovolj radi, kar ne dvomim. Vedite tudi, da jim s tem dajete vrednote, ki večno ostanejo. Vaši otroci pa vam bodo nekoč zagotovo nad vse hvaležni.

Duhovniki, kateheti in katehistinje se bomo potrudili, da bodo sv. maše z vašim sodelovanjem zanimive in vabljive.

To je moja posebno srčna želja za novo veroučno – šolsko leto. Smo še v »Svetem letu usmiljenja« in nam Bog vsem prihaja naproti, da nas poživlja, posvečuje in krepi za pravi smisel in srečno življenje. Zato resno upam in pričakujem, da se bomo bolj redno srečevali v naši prenovljeni župnijski cerkvi kot vesela družina Božjih otrok.

Vsem želim obilje darov Sv. Duha, blagoslova, uspeha, sreče in zadovoljstva povsod. Bog daj, da bi temu res bilo tako!

 verouk 2016

Šentilj, 9.9.2016

V svetem letu usmiljenja                                           Tine

                                                                  Vaš župnik in katehet

 


 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."