KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes57
mod_vvisit_counterVčeraj241
mod_vvisit_counterTa teden578
mod_vvisit_counterTa mesec6927
mod_vvisit_counterVsi414806

TEDEN KARITAS V ŽUPNIJI

   prenos  adventkranz

Že nekaj preteklih let smo sodelavci naše župnijske Karitas teden Karitasa preživeli v pripravah na dobrodelni koncert. Letos pa so po naključju naši gasilci ravno datum, ko smo nameravali izvesti 7 dobrodelni koncert, izbrali za organizacijo svojega koncerta na katerem bodo zbirali denar za novo vozilo. Sklenili smo, da jih tudi mi podpremo in sodelujemo na koncertu s prodajo adventnih venčkov in peciva, polovico izkupička pa namenimo gasilcem, drugo polovico pa za revnejše otroke z OŠ Mislinja. »Pomagajmo tistim, ki pomagajo drugim« je bilo nekakšno geslo našega sodelovanja.

Katehistinja, ki uči verouk 5. razred nas je povabila, da v tednu Karitas predstavimo našo dejavnost med letom. To smo z veseljem storili in predstavitev je potekala bolj v obliki prijetnega in sproščenega pogovora in odgovorov na številna vprašanja veroučencev.

koncertk16001

V četrtek popoldan je v župnijski kuhinji in dvorani potekala peka peciva. Nekako v duhu letošnjega gesla »V objemu dobrote« smo sodelavci in tudi prejemniki pomoči, napekli veliko slastnega peciva.  Nekatere gospe pa raje pečejo doma in so naslednji dan te dobrote prinesle v župnišče, kjer smo jih skupaj z našim pecivom zložili v pakete in jih privlačno okrasili.koncertk16004  koncertk16002

V soboto dopoldan smo skupaj z birmanskimi skupinami izdelovali adventne venčke. Nekaj smo jih ponudili našim vernikom pri obeh nedeljskih mašah, preostale pa smo prodajali na dobrodelnem koncertu.koncertk16003

Dobrodelni koncert je bil v nedeljo 27. 11. 2016 ob 15. uri v veliki dvorani Lopan v Mislinji. Nastopilo je 12 različnih ansamblov. Prireditev je vodil gasilec Sašo, ki je z duhovitimi humornimi vložki dodobra nasmejal številno občinstvo. Prodali smo večino peciva in adventnih venčkov. Ostalo pecivo pa smo prodali naslednjo soboto pred trgovino TUŠ. Koncerta se je udeležil tudi generalni tajnik nadškofijske Karitas Maribor gospod Darko Bračun. Tudi njegova ocena je, da je prav, da smo sodelovali z gasilci in jih podprli pri njihovem plemenitem poslanstvu – to je pomagati ljudem. Naslednje leto pa ponovno načrtujemo samostojni osmi koncert ob tednu Karitas.

                                                      Voditelj ŽK Jože Urbancl 

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."