KONTAKT
ŽUPNIJA
ŠT. ILJ POD TURJAKOM
Šentilj 43
2382 Mislinja

tel: 02/885 72 90
faks: 02/885 72 91

župnik Tine Tajnik
GSM: 041 654 871
MULTIMEDIJA
ŽUPNIJSKI KOLEDAR

OBISK STRANI
mod_vvisit_counterDanes383
mod_vvisit_counterVčeraj304
mod_vvisit_counterTa teden891
mod_vvisit_counterTa mesec6159
mod_vvisit_counterVsi376324

OTROŠKI PEVSKI ZBOR

V naši župniji deluje otroški pevski zbor, v katerem sodelujejo pevci stari do 12 let. Nekateri pevci so postali člani zbora že v predšolskem časa. Trenutno je rednih pevcev 15. Otroci z aktivnim sodelovanjem pri nedeljskih mašah začutijo, da so pomembni pri sooblikovanju bogoslužja. S tem se navadijo tudi redno obiskovati nedeljske praznične maše in postanejo aktivni člani župnijskega življenja.

Otroški zborček s petjem bogati in popestri nedeljsko sveto mašo ob 9. uri. Redno sodeluje na reviji otroških cerkvenih pevskih zborov naše dekanije, pri prvem sv. obhajilu, pri slovesnosti lepe nedelje in pri vseh drugih pomembnih dogodkih v župniji.

Vaje zbora so vsako nedeljo zjutraj pred sveto mašo. Pred pomembnimi nastopi pa  zborovodkinja in organistka povabita k intenzivnim pevskim vajam.  Za praznike ali praznovanja rojstnega dne članov zbora pa po vajah sledi tudi prijetno druženje. V takih trenutkih se med pevci stkejo prijateljske vezi, ki so zelo pomembne za takšno skupino. Mlade pevce povezuje prijateljstvo in ljubezen do glasbe ter prijeten občutek, da s petjem pripomorejo k lepšemu in bolj doživetemu bogoslužju v cerkvi.

Gospod župnik vsako leto nagradi mlade pevce z letovanjem na morju, kjer se ob druženju, igri in prepevanju te vezi še bolj utrdijo. Želja je, da bi se zborčku pridružil še kdo, ki ljubi petje, ima rad Jezusa in rad prepeva v božjo čast in hvalo.

Pridi, ne bo ti žal!

 

DSCN2537

 

DSCN2392

 

DSCN2294

 
VREME
MISLINJA
E - POŠTA
1000 preostalih znakov

CAPTCHA ImageReload Image


"Klinkite na krogec in prepišite kodo."