zupnija

skupna birmqanci

DAR OD BOGA

V soboto smo se birmanke in birmanci odpravili v Maribor, kjer smo se srečali z nadškofom Alojzijem Cviklom. Odpeljali smo se zgodaj zjutraj z avtobusom  in seveda nismo pozabili na jutranjo molitev. Ko smo prispeli v Maribor, se je naš dan začel z pesmijo. Poslušali smo glasbeno skupino in se s tem že na začetku povezali z Bogom. Vsem je bilo všeč, da smo lahko tudi mi sodelovali, torej plesali in peli. Dan smo nadaljevali z mašo, ki je bila posebna, saj jo je vodil nadškof. Med mašo smo se še bolj poglobili v vero in pripravo na birmo. Tudi obhajilo smo imeli pa čeprav nas je bilo čez tisoč. Po maši smo se razvrstili v delavnice, ki so bile zelo zanimive. Naučili smo se veliko novega in popestrile so nam cel program. Na koncu pa smo še poslušali zakonca, ki plezata. Z nami sta delila svoje izkušnje in dogodke. Spoznali smo, kako zelo je pomembno da verujemo in zaupamo v Boga, ki nam zmeraj stoji ob strani. Hvaležni smo, da smo imeli možnost preživeti tako zanimiv in pomemben dan.   

Maja Šmon

IMG 20181117 144620           

                  

BILO JE NEBEŠKO

Srečanje birmancev mariborske nadškofije je bilo res zabavno.

Veliko je bilo plesa, petja in dobre volje. Doživel sem res pozitiven dan. Najbolj v spominu pa mi je ostala maša. Prvič sem doživel mašo z drugačnim petjem in plesom, kot sem vajen iz domače župnije.

Prava sprostitev zame pa so bile delavnice. Sam sem se pridružil tisti o internetu. Zelo zanimivo in poučno.

Domov sem se vrnil malo utrujen, a poln pozitivne energije. Svoja doživetja sem pripovedoval družini še dolgo v večer. Kar nisem mogel nehati, saj se je toliko dogajalo.

Preživel sem res zelo lepo soboto. Bilo je nebeško, carsko. Hvala vsem za trud.

Žak Ogris

Več o dogajanju na:  https://www.facebook.com/birmanec/